RO

EN

 “Modele agricole sustenabile pentru zona montana din Romania”

Galerie Foto

Swiss Center for Mountain Regions

Descriere

 

SAB a fost fondat in anul 1943 avand ca si obiective

1) apararea intereselor in ceea ce privesc muntii din Elvetia

2) Infomarea publicului larg cu privire la zonele montane

3) Sustinerea oamenilor iubitori ai muntelui.

SAB este o organizatie non profit, cu sediul in Berne, Elvetia. SAB are in componenta: 23 din cele 26 cantoane elvetiene, 700 de municipalitati, 41 de regiuni montane din Elvetia si peste 100 regiuni agricole, organizatii cu profil turistic si industrial.

 

Experienta

 

SAB detine o experienta bogata si indelungata in agricultura montana, dezvoltare rurala, dezvoltare regionala si cooperare internationala. Alte aspecte relevente sunt :

- servicii de consiliere privitoare la constructiile din zonele rurale, la dezvoltarea proiectelor din zona rurala (4 persoane lucreaza la departamentul tehnic din Brugg) si la servicii regionale si locale de dezvoltare (ex. consiliere pentru reteaua municipalitatii Alliance in Alpii Elvetieni, construirea a 2 doua magazine pentru proiecte regionale, dezvoltarea unui brand montan);

- lobby pentru regiunile montane.

Experienta in Romania consta in infiintarea organizatiei ROMONTANA. De atunci, SAB a ramas in stransa legatura cu ROMONTANA si alti parteneri romani prin intermediul Euromontana (proiect finantat de SDC)

 

Mai multe pe www.sab.ch

Copyright 2014 © Carpatsheep. All rights reserved