RO

EN

 “Modele agricole sustenabile pentru zona montana din Romania”

Descriere

 

ROMONTANA s-a fondat ca si ONG national roman in 2000, cu scopul principal de a sustine dezvoltarea generala a zonelor rurale montane.

Principalele domenii de activitate sunt: dezvoltarea rurala din zonele montane (ex. agricultura montana si activitati economice), dezvoltarea sustenabila a zonelor montane, agroturismul si turismul montan rural, dezvoltarea comunitatii, exploatarea sustenabila a padurilor, protectia mediului inconjurator, sustinerea fermelor mici, promovarea culturii si traditiei specifice zonelor montane.

 

Experienta

 

Intre 2001 si 2006 ROMONTANA a reusit sa implementeze cateva proiecte de dimensiuni reduse, in cooperare cu Euromontana (European Association of Mountain Regions) si SAB (Swiss Association of Mountain Regions) finantate prin SDC (Swiss Development and Cooperation Agency), de asemenea si numeroase proiecte de dezvoltare locala in zonele acoperite de asociatie.

Intre 2006 si 2010 Romontana a reusit sa beneficieze si sa implementeze mai multe proiecte transfrontaliere intre Romania, Ucraina si Republica Moldova finantate prin Programul Phare de Cooperare intre Romania si Ucraina si TACIS. In decembrie 2012 ROMONTANA a inceput demararea a doua  proiecte, unul finantat de Comisia Europeana prin programul "Lifelong learning programme" iar al doilea finantat de Joint Operational Programme Romania – Ukraine - Republic of Moldova 2007 – 2013

Mai multe pe www.romontana.org

Copyright 2014 © Carpatsheep. All rights reserved